parallax background

Cube Acid 27,5 2015

24 órás verseny – Zánka – 2015
2015-07-27

Lassan itt a tavasz, éledezik a természet. Ha éppen bringavásárlás előtt vagy, ajánlom figyelmedbe a 2015-ös Cube Acid 27,5 kerékpárt!

 
2 015-re a Cube szinte minden alu vázát áttervezte. Az Acid sem kerülhette el a sorsát. A váz alapanyag maradt 6061 alumínium, de a váz fő háromszögét teljesen áttervezték, az alsócső vastagabb, a felső kecsesebb vékonyabb lett. A komfort érdekében visszatértek a 27,2 nyeregcső mérethez. A váz integrált kábelvezetést kapott, ami eddig a carbon vázakra volt jellemző. Áthelyezték a hátsó tárcsaféket, hogy a fékhatás erősebb legyen. A féktest védelmét is szolgálja, és persze a kinézetet is javítja.

Apropó kinézet! A Cube megint merészet alkotott dizájn terén. Harsány feltűnő színvilága messziről kitűnik a sok fekete egyen bicikli közül. Lehet szeretni vagy nem, nekünk üdítő látvány itt a boltban. Az első kerék úton tartásáért Manitou 100mm mozgó M30-as levegős villája felel, akár kormányról vezérelve is. A Shimano XT/Deore 10 sebességes váltórendszer jól teszi a dolgát, keményebb terepen is hű társad lesz. Tavalyi évhez képest változás a Deore FC-M612 hajtómű, Hollowtech 2 középcsapágy rendszerrel. 40-30-22 első és 11-36 hátsó áttétel szinte mindenhova elég lesz, nem foghatod a bringára ha nem sikerül feltekerni valahová.
Egyik személyes kedvencem a Shimano M506 fék. Az "új", rövidutas Servo Wave húzásmechanika és a 2-ujjas fékkar a kategóriája királyává teszi fékerőben, kezelhetőségben.

Minden jó kerékpárnak fontos része a kereke, ez határozza meg a haladást. A Cube nem bízta a véletlenre SLX-agyakat választott és a jól bevált ZX24-es felniket, Smart Sam külsővel ami jó terepre is aszfaltra is egyaránt.


 
K iegészítőkben a Cube márkás termékeit találjuk, természetesen színben dizájnban hozzá illő kinézettel.

Egy erős terep kerékpárt tisztelhetünk benne, nagyon jó ár/érték aránnyal. Ajánlott aktív terep kerékpárosoknak hobbi és haladó szinten, nem jön zavarba egy maraton vagy XCO versenyen..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük