parallax background

Kerékpáros Ruházat – Kell? Ha igen, milyen?

CUBE SUV 45 tartósteszt – A Jolly Joker
2016-11-02
Gondolj a téli biciklizésre is!
2016-11-10

Hosszú még az út, de egyre többen lépnek rá. Melyikre? Arra, hogy speciális kerékpáros ruhát hordjanak. Ha most a szemed előtt a Tour de France-on testhezálló tapicuccban tekerők jelennek meg, akkor rosszul gondolod. Nem csak ez az út létezik!

 
T íz éve még nehéz lett volna azt írnunk, van élet a tapiruhán túl is. Mára azonban a ruházati piac kapui kitárultak, és szinte csak a képzeleted, illetve pénztárcád szabhat határt. Akár bele is olvadhatsz a pláza forgatagába úgy hogy technikai bringás ruházat van rajtad!.

Miért érdemes bringás ruhát venned? Amennyiben sportolsz, aktívan kerékpározol, vagy napi szinten közlekedsz bicóval, de még nincsen technikai ruházatod, biztosan előfordult már veled hogy beleizzadtál a pólódba, ami lassan száradt meg, vagy eláztál egy futó záporban, esetleg fáztál reggel amíg beértél a munkahelyedre. Ez azért van, mert az utcai ruházatot nem arra készítették fel, hogy ilyen körülmények között is helytálljanak. Hiába menő egy CUBE After Race póló és kényelmes a viselete egy irodában vagy shoppingolás közben, de aktív testmozgásnál már nem tudja biztosítani a megfelelő komfortot..

Arról nem beszélve, hogy bringázás közben előredőlt az üléspozíciód ami más szabást igényel, illetve ülsz egy kényelmes (vagy kevésbé komfortos) nyergen, amin szintén jobb egy betétes nadrágban, mint sima farmerban. Nem mondjuk azt, hogy nem tekerhetsz pólóban és farmerban, de mi lenne ha azt mondanánk nézz ki ugyanígy, de érezd magad komfortosan? A lehetőség megvan rá, számtalan gyártó készít lezser szabású betétes vagy betét nélküli nadrágokat, melyeknek hosszított a dereka, így bringán ülve sem lesz kint a derekad, szabásuk illeszkedik a tekeréshez és akár vízállóak is rossz idő esetére. Ilyen a CUBE AM Short is, ami lezser szabású, vízlepergetős és szélálló, de simán bemehetsz vele egy irodába, boltba.


 
A pamut póló ugyan felszívja az izzadtságodat, de párologtatni szinte egyáltalán nem tud, így amikor vizes lesz (lehet ez akár eső is), akkor az is marad. Ez pedig a legnagyobb melegben is kellemetlen, nem még tavasszal vagy ősszel, ne adj isten télen! Az utcai pólók, kabátok dereka nem hosszított, pedig a bicajon (még a trekkingen is) előre kell hajolnod, hogy elérd a kormányt. A Tour mezek úgy néznek ki mint egy póló, de technikai alapanyaguk gyorsan szárad, és jól szellőzik!

Persze nem mindenki munkába járásra, vagy városi tekerésekre használja a bringáját. Országúti versenyek, montis maratonok, több napos bringatúrák, stb. Ezekre legjobb a testhezálló vagy enyhén lezser, de semmiképpen sem utcai ruházat. Több órát ülni a nyeregben? Betétes nadrág nélkül nem lesz kényelmes, ezt elhiheted nekünk! Lehet bármennyire kényelmes az ülés a gépeden, másnap mindent szeretnél, csak újra bringára ülni nem! :) A betétes nadrágokat nem véletlenül találták ki: a speciális többcellás betét kényelmessé teszi a tekerést, nem fog zsibbadni a feneked, és még szárazon is tartja az alfeledet. Ha nem szeretnél nagyon feltűnő mezt és nadrágot, mint a Teamline széria, akkor nézz szét a CUBE Blackline kínálatában!

A mezeden lesznek hátsó zsebek a telefonnak, műzli szeletnek, anyaga el fogja vezetni az izzadtságot a testedről, és folyamatosan párologtatni fogja a felületéről. Ha elkap egy eső, akkor sem lesz hideg, és hamar meg fog száradni, amikor elállt. A könnyű szélmellények nem hagynak kihűlni a lejtőn és komfortot biztosítanak a hűvös reggeleken. Versenyzéshez és komoly edzéshez leginkább a Teamline szériát ajánlanánk. Persze ezek a csúcs ruhák és kényelmi funkciók nem lennének speciális anyagok nélkül. Ezeket a következő cikkünkben részletesen be fogjuk neked mutatni.

Most csak arra szerettünk volna rávilágítani, hogy ugyan nem kötelező bringás ruhát hordanod, de egyrészt ma már nem fogsz benne hülyén kinézni, másrészt fényévekkel komfortosabb lesz, mint a hagyományos ruhadarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük